5 kompetencer du bør have som selvstændig

Går du og overvejer at starte en selvstændig virksomhed? Men mangler du overblikket over hvilke relevante forhold du skal kigge på når du overvejer at blive selvstændig? Så snart du har gjort op med dig selv at du vil starte din egen virksomhed og blive selvstændig, skal du igennem et hav af overvejelser og beslutninger. Vi vil i nedenstående tekst komme ind på de kompetencer du som selvstændig bør besidde, så du får den bedst tænkelige start.

Tag ansvar

Den første kompetence vi anbefaler at du besidder er, struktur. Når man er selvstændig skal man selv kunne tilrettelægge sin tid. Man skal kunne være god til at skubbe sig selv i gang og arbejde mange timer. Det postive ved at være sine gen chef er, at du helt selv kan bestemme hvilke opgaver du vil arbejde med, at du selv kan bestemme hvordan du bruger din tid, og at du selv kan bestemme eventuelle medarbejdere.

Hvor der er en vilje, er der en vej

En anden kompetence som vi råder dig til at have er, gå-på-mod/vilje. Springet fra at være lønmodtager til at blive ejer af egen virksomhed kan somme tide være barsk, dog samtidigt spændende og udfordrende. Som selvstændig vil man som oftest på et eller andet tidspunkt opleve modvind, og at pengene ikke triller ind på kontoen som ønsket. Her må man bare op på hesten igen og se fremad.

Har du lederevner?

Hvis du har i tankerne at din virksomhed skal vokse med flere medarbejdere, er det dernæst altafgørende for din virksomhed at du har lederevner. Hvis du har mangel på hvordan man leder et team, kan det være årsagen til at der ikke sker fremskridt med virksomheden. Det er vigtigt at man tilmed får ens medarbejdere til at forblive motiveret. Hvis planen er at få medarbejdere, anbefaler vi at du tager et kursus i ledelse.

Udnyt dine faglige kompetencer bedst muligt

Den måske vigtigste kompetence af alle 5 vi nævner, er nok din faglige komptence. Har du i sigte om at gøre din virksomhed så succesfuld som muligt, er det vigtigt at du har styr på dine faglige kompetencer. Du vil garanteret møde en del modstand på din vej, hvorfor det er super vigtigt at du har styr på hvad din virksomhed helt konkret drejer sig om. Så snart du har fastlagt at du har styr på alt det faglige, skal du have fundet frem til hvilke salgskanaler du vil bruge for at komme frem. Det kan være alt fra LinkedIn til foredrag til annoncering. Det er vigtigt at du får skabt kunderelationer.

Alt godt kommer til dem som venter

Den sidste kompetence som der kræves fra selvstændige er, tålmodighed. Det kræver tålmodighed at opstarte en ny virksomhed. Man kan ikke bare forvente at alt kommer til en med det samme. Succes er noget man skal arbejde for, og er noget der tager tid. Rom blev som sagt ikke bygget på en dag, og det gør din virksomhed heller ikke. Hvis man har tålmodighed, så skal det nok lykkes.

Author: admin

Share This Post On