Mange hundeejere, og ejere af andre kæledyr, har ofte oplevet at dyrene er alene hjemme lidt for mange timer om dagen. De lange dage på arbejdet synes at gå ud over de firbenede venner, og det er ikke altid lige behageligt for samvittigheden.
Men kan løsningen være at tage sin hund med på kontoret? Og hvordan undgår man at det generer de øvrige medarbejdere?
Vil hunden trives på kontoret?
Inden man tager en beslutning om hvorvidt man bør tage sin hund med på arbejde én eller flere gange om ugen, så er det vigtigt at man spørger sig selv om hunden egentlig vil trives på kontoret.
Der kan være forskellige årsager til at man vil have hunden med på job. Det kan for eksempel skyldes at hunden er syg, at den er meget ung eller at den bliver urolig, hvis den er alene for længe. Det kan virke som den rigtige løsning at tage den med sig, men er ens arbejdsplads et godt sted for hunden at være?
Arbejder man på et roligt kontor med få mennesker, så vil det ofte være behageligt for hunden at være der. Arbejder man I en lagerhal, hvor der hele tiden er travlt, en masse larm og rotationer af mennesker og ting, så vil det måske være knap så gavnligt for hunden.
Dertil bør man altid huske at købe gode snacks med fra Dyrelageret og gøre det rart for hunden at opholde sig det pågældende sted.
Spørg dine kollegaer om tilladelse
Selvom det kan være en fremragende idé at tage hunden med på arbejde, så er det vigtigt at man kender til sine kollegaer holdning inden man tropper op med hunden i snor ved siden af sig.
I nogle virksomheder er der klare regler for dette, og at der handler det blot om at kigge i personalehåndbogen. Er der ingen nedskrevne regler, så er det vigtigt at man oplyser sine kollegaer om ens intentioner, så de har mulighed for at sige til, hvis de for eksempel har allergier eller finder det forstyrrende på anden vis.
Er kollegaerne i tvivl, så kan i måske starte ud med en prøveperiode, hvor hunden er på arbejdspladsen i et par timer ad gangen.