Sådan får du den bedste bredbåndsforbindelse

lassen.net_https-__billig-bredband.dk_category_telia-bredbaand_Som virksomhed er det af enorm vigtighed at have en både hurtig og frem for alt stabil internetforbindelse. Er den sløv, lagger den eller hopper den af i tide og utide? Så kan det i værste fald medføre nedsat produktivitet og manglende resultater. For hvis det pludselig tager urealistisk længe blot at sende en mail til en kollega eller åbne et simpelt tekstdokument – ja, så når man ikke dagens opgaver til tiden. Og det kan være yderst frustrerende for både medarbejdere og virksomheden ledelse.

Sikkerhed og hurtighed

Det gælder altså om at have en bredbåndsforbindelse der både er stabil, hurtig og sikker. Men hvordan finder du så frem til den? Der er i dag et utal af udbydere på det danske marked, og det det kan derfor være lidt af en jungle at finde rundt i. For løsningen skal naturligvis både passe til din virksomheds behov og økonomi. Her kan det være godt at vide, at selv om du skal bruge bredbånd til virksomheden, så behøver du ikke købe en særlig erhvervsløsning. Som udgangspunkt kan langt de fleste sagtens nøjes med en almindelig bredbåndspakke, så længe den er hurtig, stabil og sikker. Det kunne for eksempel være bredbånd fra Telia.

COAX eller fiber?

Skal nettet køre uden udfald? Så er der særligt to teknologier der kan sikre denne stabilitet. Det er COAX og fiber. Førstnævnte leveres gennem antennestikket, hvorimod fiber skal lægges ind på adressen af en tekniker. Heldigvis er fiber efterhånden ved at være udbredt over det meste af landet, så tjek eventuelt dette inden du rekvirerer hjælp. Fælles for begge teknologier er, at de kan levere en høj hastighed og en høj stabilitet. Prismæssigt er fiber en anelse dyrere, men også en anelse mere stabilt end COAX.

Hold øje med download- og uploadhastigheden

En god internetforbindelse skal også give mulighed for at downloade med en vis fart. Det kan være film eller video eller andre tunge dokumenter, der skal kunne hentes ned fra kolleger eller kunder. Her er det vigtigt, at det både kan gøres sikkert og hurtigt, så man ikke ender med at spildetiden foran skærmen. Men det er ikke udelukkende downloadhastigheden der er vigtig i en virksomhed. Hastigheden for at up-loade kan også have stor betydning for det daglige arbejde. For lige så vel som du måske kan hente filer ned, kan der også være situationer, hvor du skal sende tilsvarende store filer. Igen er det hastigheden der er omdrejningspunktet for en effektiv arbejdsdag. Og den skal passe til virksomheden. Sidder I blot et par stykker på kontoret kan I sagtens nøjes med en 30Mbil/s forbindelse. Men er I blot dobbelt så mange, bør der overvejes en forbindelse på mindst  40 Mbit/s. Så er I godt dækket ind med en god bredbåndforbindelse.

 

Author: irene

Share This Post On