Mange mennesker går rundt med drømmen om at være iværksætter, og dermed sin egen chef. Selv om drømmen er stor, og man er super motiveret, er der rigtigt mange ting som der skal tages stilling til, inden man kan kalde sig selv for en succesfuld iværksætter, og rent faktisk begynder at tjene penge.
Det kan være dyrt at starte sin egen virksomhed, da det for mange er et stort sats, i og med mange bliver nødt til at sige deres faste stillinger op, og dermed gå glip af deres faste indkomst. Det kræver kapital at starte sin egen virksomhed, i og med du skal være sikker på, at du har penge nok til at betale regningerne, hvis ikke det går som forventet.
Vi anbefaler derfor at du lægger et budget, og sørger for at alle udgifter og omkostninger her bliver medregnet, inklusiv uforudsete udgifter. Hvis du står og har den perfekte ide, og har travlt med at starte din egen virksomhed, men pengene er minimale, har du altid muligheden for at optage et kviklån, som kan hjælpe dig på vej med din store drøm. Der er mange som låner penge til dette formål, og det er ikke noget problem at låne penge, hvis du ved at du kan betale pengene tilbage igen.
Hvad koster det at starte sin egen virksomhed?
Det er i bund og grund let nok at starte sin egen virksomhed i Danmark. Hvis du har i tankerne om at starte en personlig virksomhed, kan det startes meget billigt og på realtiv kort tid. En personlig virksomhed kaldes også for PMV og Enkeltmandsvirksomhed , og koster 0 kr. at komme i gang med. Hvis du skal oprette et selskab, så som Aps eller IVS, så vil der forekomme et stiftelsesgebyr på minimum 670 kr. Mange får hjælp udefra til at oprette et selskab, som hurtigt kan komme til at koste dig yderligere 2.000 kr.
Derudover skal du gøre op med dig selv, om du skal være alene i firmaet, eller om du har tænkt dig at have medarbejdere. Der skal noget af en omsætning og et overskud til, før at det giver mening at få ansatte. Vi anbefaler derfor ikke at du bruger et muligt kviklån til at betale løn til en ansat, men derimod kan du bruge et kviklån til at få startet din virksomhed.
Udover de penge som det koster at starte en virksomhed, skal du også tænke på at du højst sandsynligt skal lægge penge til siden til bogføringshjælp, arbejdsskadeforsikring m.v, som er vigtig at du får inddraget i dit budget.
Husk på at opstartsfasen kan være rigtig svær og tidskrævende, da der er mange beslutninger som skal træffes.